Момент виникнення матеріального правові дношення цивільно-правової відповідальності - Бєлова, О. С. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
В юридичній науці відсутній консенсус щодо моменту виникнення відносин цивільно-правової відповідальності. На наш погляд, при визначенні цього моменту необхідно чітко розрізняти виникнення охоронних правовідносин і судовий захист права вимоги.