ВИДИ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНА (ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВА) ФОРМА ПІДПРИЄМСТВ - Сосновська, Г. І. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Проаналізовано види та організаційно-правові форми підприємств. Розкривається сутність видів та організаційних (організаційно-правових) форм підприємств. Аргументується, що організаційна (організаційно-правова) форма передбачає класифікацію підприємств залежно від форм власності, визначених Конституцією України і Законом України “Про власність”, та способів розмежування у підприємствах окремих форм власності й управління майном.