Види державного контролю на ринку цінних паперів України - Мартинюк, В. О. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Ринок цінних паперів є складним механізмом і охоплює різні правовідносини. Це зумовлює необхідність класифікації державного контролю на ринку цінних паперів. Основними складовими державного контролю є адміністративний нагляд і фінансовий контроль.