Наукові концепції щодо захисту прав дитини - Раджабов, О. Ш. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Ситуація із правами дитини нерозривно пов’язана з історією суспільства й станом його соціального самоусвідомлення. Необхідно запозичати міжнародний позитивний досвід й адаптувати його до вітчизняної культури