Сутність і значення договірного регулювання майнових відносин подружжя - Красногор, О. В. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Майновий договір шлюбу спрямований на встановлення майнових сімейних прав і зобов’язань подружжя. Сутність договірного регулювання майнових відносин визначається з урахуванням загальних основ впливу права на громадські відносини.