ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ПЕРШОЇ ЧАСТИНИ КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ ТА КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ АЗЕРБАЙДЖАНСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ - Агаєв, Хусейн; Галаченко, О. О. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2019)
Здійснено порівняльний аналіз загальної части- ни Кримінального кодексу України та Кримінального кодексу Азербайджанської республіки. Встановлено, що більшість положень Кримінального кодексу Укра- їни та Кримінального кодексу Азербайджанської рес- публіки співпадають, але вони розташовані в інших розділах кодексів. Доведено, що визначення принципів кримінального законодавства у Кримінальному кодексі Азербайджанської республіки може бути використано при формуванні пропозицій і доповнень до Криміналь- ного кодексу України. Визначено також, що окремі положення кримінального законодавства загальної частини Кримінального кодексу Азербайджанської республіки не підтверджуються статтями спеціаль- ної частини Кримінального кодексу Азербайджанської республіки. Запропоновано, проводити більш поглибле- не порівняння кримінального законодавства України та Азербайджанської Республіки з метою підвищення його ефективності та формування пропозицій щодо його вдосконалення.