КОНЦЕПТ “ЗАКОННОСТІ” В ПРАЦЯХ АНТИЧНИХ МИСЛИТЕЛІВ ТА ВЧЕНИХ НОВОГО ЧАСУ: ПРОБЛЕМИ ГЕНЕЗИ - Кміта, О. В. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2015)
Найбільш змістовного дослідження поняття законності, її принципи та вимоги набули у правовій думці ХІХ–ХХ ст. Це було зумовлено кіль- кома причинами. З одного боку, це активний розвиток юридичної науки, і особливо такої галузі, як теорія держави і права. З другого боку, це по- ступове формування класичної концепції правової держави, у межах якої законність з самого початку розглядалась як одна з базових та необхідних ознак праводержавності.