ПРАВОВІ НАСЛІДКИ ВСТАНОВЛЕННЯ ВСИНОВЛЕННЯ - Каралкіна, К. В. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Всиновлення — це не тільки форма встановлення прав на виховання дітей, які залишилися без піклування батьків, а й юридичний факт. Правові наслідки всиновлення дитини (втрата всиновленим особистих немайнових і майнових прав і обов’язків стосовно своїх батьків та інших родичів за походженням і, відповідно, отримання ними прав і обов’язків щодо усиновителів та їхніх родичів) настають незалежно від запису усиновителів як батьків усиновленої дитини в актовому записі про народження цієї дитини.