Правова держава і соціальна держава: теоретико-правові проблеми взаємодії - Лєснік, М. В. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Підсумовуючи короткий аналіз співвідношення понять “громадянське суспільство” і “соціальна держава”, можна погодитися з висловленою в літературі думкою, що соціальна держава, по суті, політична іпостась громадянського суспільства: їх взаємодія принципово складається за правилами співвідношення форми і змісту.