Правова природа творчості: поняття, види, актуальні питання - Якименко, А. С. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Природа творчості багатогранна. Важливе місце у ній належить правовій природі. Вона зумовлюється об’єктивною необхідністю правового регулювання питань, пов’язаних з процесом набуття прав на створений об’єкт творчої діяльності, зорема особистих немайнових та майнових прав, розпорядження ними. Право привносить у творчу діяльність впевненість, стабільність та захищеність.