ДОПОМОГА АДВОКАТА В ОСКАРЖЕННІ АКТІВ ТА ВИСНОВКІВ ВІЙСЬКОВО-ЛІКАРСЬКОЇ КОМІСІЇ - ЧУБЕНКО, Олена (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Юридична правова допомога щодо проходження військово-лікарської комісії не лише військовослужбовців, а цивільних осіб в сучасних реаліях нашого життя нині відіграє по особливому важливу роль. Адже з кожним днем, від висновків лікарів, на сьогоднішній день, залежить в якомусь сенсі, життя людини. І досить часто такі рішення, висновки, акти військово-лікарської комісії являються далеко не правомірними. І для оскарження дій лікарів нашим громадянам потрібна правильна і чітка правова допомога. Ознайомлення з відповідними документами, складання судових позовів, захист прав людини в суді, цим всім займається юрист, який охоче допомагає всім тим, хто потребує такої допомоги. Мета даної статті полягає у тому, аби висвітлити наскільки важлива роль адвоката, юриста в оскарженні актів та висновків військово-лікарської комісії, не лише в теорії, а й на практиці, вдосконалюючи навики адвокатів, юристів, як спеціалізованих фахівців у військовому праві. А також визначаються основні нормативні документи, які необхідні для оскарження висновків військово-лікарської комісії в досудовому та судовому порядках, зосереджуючи увагу на специфіку роду військ, в яких проходить військову службу громадянин, а також на те, як повинна і проводиться військово-лікарська комісія в сучасних реаліях України. Встановлено те, що в сучасному періоді нашого життя дотримання законів являється однією з головних умов для нормального життя кожного громадянина кожної країни. Але враховуючи таку ситуацію в нашій країні, як оголошення військового стану, для усію осіб призовного віку, допомога юриста, адвоката являється неабияк важливою в тому, аби впевнено та чітко відстояти свої права перед законом. У статті розглядаються шляхи оскарження військово-лікарської комісії правовим способом за допомогою адвокатів.