ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ШЛЯХИ ВИЗНАЧЕННЯ ОСНОВНИХ ДИСФУНКЦІЙ КОНЦЕПТУАЛЬНОЇ МОДЕЛІ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМНИЦТВА - Лисенко, С. О. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2017)
Ідентифіка- ція джерел загроз інформаційної безпеки підприємництва показує, що такі загрози реалізуються не самі по собі, а через дисфункції (недоліки) на підприємстві, що при- зводять до порушення цілісності моделі інформаційної безпеки конкретного підприємства. Можливі дисфунк- ції моделі інформаційної безпеки підприємства визнача- ються і конкретизуються під час процедури оцінюван- ня діяльності служби інформаційної безпеки та аналізу вразливостей. Такий аналіз реалізують на рівні окремого механізму захисту, що дає змогу визначити здатність відповідної моделі безпеки протистояти ідентифіко- ваним загрозам. Залежно від встановленого потенціалу загрози визначається і сила функції захисту та про- тидії. Основою для визначення потенціалу загрози має бути аналіз її можливостей, ресурсів і мотивів. Тому до загальних організаційно-правових напрямів визначення та нейтралізації дисфункцій моделі інформаційної без- пеки підприємництва слід віднести впровадження певних процедур, які необхідно застосовувати в тій чи іншій си- туації виникнення загрози. Регламентація дій суб’єктів даних процедур повинна визначатися в адміністратив- но-правових документах підприємства.