ВАЛЮТНІ ВІДНОСИНИ – КОМПЕТЕНЦІЯ БАНКІВ ТА ДЕРЖАВНИХ ОРГАНІВ В УКРАЇНІ - Невесенко, Т. С. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2017)
Певні про- блеми у валютних відносинах в Україні виникають тому, що вони розпорошені і відображені у великій кількості різних нормативно-правових актів. У свою чергу, фінан- сові санкції не є дієвими в умовах сучасного стану підпри- ємств, установ, організацій та фізичних осіб, за рахунок яких наповнюється бюджет держави. Ця проблема по- требує вирішення у вигляді кодифікування та систе- матизації сучасного валютного законодавства, тобто приведення його до певної системи з логічною структу- рою. Важливим є застосування позитивного досвіду ін- ших країн. Необхідним є поліпшення умов взаємодії цен- тральних банківських органів з тими, що є в державному підпорядкуванні, щодо розвитку економічно доцільних фінансових відносин. Для покращення цієї сфери відносин запропоновано механізми удосконалення правової сторо- ни та законодавчого закріплення компетенції держави та державних органів, а також банків, як компетентних органів, що також виконують функцію регулювання ва- лютних відносин.