ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ САНАЦІЇ ТА ЛІКВІДАЦІЇ КОМЕРЦІЙНИХ БАНКІВ В УКРАЇНІ - Токар, В. В. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2017)
Підвищення рівня захисту інтересів фізичних та юри- дичних осіб у випадку санації та ліквідації комерційних банків потребує встановлення критеріїв ефективності підтримки НБУ цінової стабільності в Україні. Автором запропоновано шляхи оптимізації правового регулювання санації та ліквідації комерційних банків, зокрема вирів- нювання у правах фізичних та юридичних осіб — клієн- тів банків; позачергову виплату фізичним та юридичним особам при блокуванні платежів від та на їхнє ім’я; зміну черговості задоволення вимог кредиторів при ліквідації ко- мерційних банків.