Перспективи еволюції гібридної інституційної системи сучасної україни - Гапоненко, В. А. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Визначено проблемні аспекти формування інституційних передумов демократизації в Україні, перспективи подальшої еволюції гібридної політичної системи. У цьому контексті поглиблено вивчення гібридності політичного режиму, що розуміється в широкому значенні і включає такі прояви, як ентропія зовнішньої і внутрішньої мотивації підпорядкування правилам, циклічне балансування між авторитариз- мом і демократією із поступовим збільшенням амплітуди відхилення від стану гібридності, диспропорційність у розподілі повноважень, деструктивна взаємодія формальних і неформальних процедур.