СПЕЦИФІКА ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВИХ КОНФЛІКТІВ: ПОСТАНОВЧО-КОНЦЕПТУАЛЬНИЙ ХАРАКТЕР І ОСОБЛИВОСТІ - Білоус, А. О.; Пастернак, А. О. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Акцентується увага на тому, що будь-які військові конфлікти, війни нині не мають засад, якими б хоч якоюсь мірою були захищені права і свободи людини. Світова спільнота ще має такі засади сформувати.