ПРОБЛЕМА ПОЛІТИКИ І СТРАТЕГІЇ ОСВІТИ - Колпаков, В. М. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Наведено систематичний огляд змістовного наповнення термінів “політика” та “стратегія” у контексті застосування цих понять при стратегічному управлінні системою підготовки професіоналів стратегічного мислення. З огляду на аналіз взаємозв’язку основних ка- тегорій, можна зробити висновок, що різні тлумачення терміна “політика” залежать від розуміння інтерпретації поставлених цілей, завдань і функцій. Політика, по суті, — діяльність управлінців стратегічного рівня. Тобто політика і стратегія освіти мають відповідати ці-лям суспільства, яке включає і державу, і систему освіти.