ЛИТОВСЬКА СПАДЩИНА ЯК ЧИННИК ЄВРОПЕЙСЬКОГО ВИБОРУ УКРАЇНИ - Піляєв І. C. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Детерміновано напрями та інструменти недопущення подальшої фракталізації дихотомії онтологічних, моральних, політичних, геополітичних орієнтацій всередині України. Реалізація Європейського вибору України вбачається на шляху поєднання соціально-ліберальних ціннос- тей зі стрижневою культурною традицією європейської Русі-України, що пронизує суцільний масив національної історії й здатна забезпечити справжній загальнонаціональний консенсус.