СПІВВІДНОШЕННЯ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА ТА СОЦІАЛЬНОГО КАПІТАЛУ - Алоян, А. Е. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
У результаті еволюції взаємовідносин влади та суспільства на певному етапі виникає громадянське суспільство. Соціальний капітал формується в умовах розвитку громадянського суспільства і є своєрідною якісною його характеристикою. Нині соціальний капітал є необхідною умовою розвитку демократичного правового суспільства.