СТАНОВЛЕННЯ Lex Petrolea ТА Lex Mercatoria В СИСТЕМІ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГЕТИЧНОГО ПРАВА - ДІКАРЄВ, О. І.; КРАСНОЩОК, О. В.; ЗВАЖЕНКО, Ю. В.; НАКАЛЮЖНА, А. С. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Lex Petrolea стає правовим механізмом регулювання контрактів суб’єктів паливно-енергетичного комплексу з іноземними партнерами і діє у взаємодії з нормами національного цивільного, комерційного та інвестиційного права. Проте порядок акумуляції та розподілу доходів від надрокористування в гірничодобувній промисловості завжди буде визначатися державним устроєм. Серед факторів розміщення розріз- няють: природні ресурси; природні та економічні умови; регіональні і внутрішньорегіональні, а також міжнародні та трансрегіональні фактори. Такі фактори і генерують тип взаємодії міжнародного та внутрішньодержавного права.