СПІВВІДНОШЕННЯ ПОЛІТИЧНОЇ ІДЕОЛОГІЇ ТА ПОЛІТИЧНОЇ НАУКИ - ГАЙДАЙ, С. В. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Українська політична ідеологія і національна ідея, з одного боку, мають віддзеркалювати право нації на самовизначення та незалежність, а з другого – залишити націю в рамках загальнолюдської спільності, прагнути до утвердження в житті загальнолюдських цінностей, боротися за соціальну справедливість