ДИЛЕМИ ПОЛІТИЧНОЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ НА ПОСТРАДЯНСЬКОМУ ПРОСТОРІ НА ПРИКЛАДІ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ - Салех-оглу, Мусали Ерол (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Проведення модернізаційних процесів в Росії позначається низкою чинників, які посилюються особливостями соціокультурного, політико-правового та економічного характеру. Процес системної трансформації в Росії є багато в чому суто національним соціополітичним феноменом. Російська державність відчуває значний дефіцит не лише історично “західних” форм суспільного життя, а й традиційних структур, які відповідають за соціальну цілісність суспільства. Політико-правова культура російського соціуму залишається розколотою, фрагментарною, що ускладнює становлення громадянського суспільства як головного об’єкта проведення модернізації в країні на основі забезпечення діалогу національних культур і соціаль ного синтезу, що так необхідно для поліетнічної Росії.