ВЗАЄМОВПЛИВ І ВЗАЄМОДІЯ ВЛАДНИХ СТРУКТУР, ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ і ГРОМАДСЬКОЇ ДУМКИ В УМОВАХ ДЕМОКРАТИЧНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ - Подлєвський, С. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Досліджено взаємодію і взаємовплив громадської думки та влади у процесі демократичних трансформацій суспільства, місце і роль громадської думки в державному управлінні та прийнятті політичних рішень. На підставі вивчення та систематизації матеріалу зроблено такі висновки: 1) участь громадської думки в державному управлінні та прийнятті політичних рішень має забезпечуватися низкою демократичних гарантій: юридичними, політичними і суспільними; 2) лише після вивчення, систематизації та логічного оброблення громадська думка може надати органам управління інформацію, що має якості наукового знання і може бути використана у прийнятті управлінських та політичних рішень.