Конституція України та практична ідея становлення соціально-правової держави - Стельникович, А. С. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Питання, пов’язані з концепцією української соціально-правової держави, слід розглядати крізь призму української національної ідеї, сутність якої на сьогодні полягає в тому, що саме право, як узагальнюючий вимір свобод, рівності і справедливості в суспільстві, має сприяти здійсненню людських ідеалів, пов’язаних з трактуванням людини, особистості, як найважливіших соціальних цінностей не тільки з точки зору національних, а й світових реалій.