АДАПТАЦІЯ СИСТЕМИ ЗА ДОПОМОГОЮ УПРАВЛІННЯ ЇЇ ЦЕНТРУ ТЯЖІННЯ - Напльоков, Юрій (Публічне урядування, 2017)
Проаналізовано підхід, як керувати зміною для адаптації орга- нізації (системи) до середовища через вплив на центр тяжіння (ЦТ) системи. Керування зміною складної системи вимагає впливу на ЦТ існуючої системи через його критичні елементи та захист ЦТ бажаної майбутньої системи.