МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ЗАПРОВАДЖЕННЯ БЮДЖЕТУ, ОРІЄНТОВАНОГО НА РЕЗУЛЬТАТ - Васильєва, Наталія (Публічне урядування, 2017)
Акцентовано увагу на тому, що в останні роки в Україні від- булися фундаментальні зміни системи місцевого самоврядування, особливо стосовно формування місцевих бюджетів та утворення нового потужного суб’єкта місцевого самоврядування — об’єднаних територіальних громад. Запровадження програмно-цільового методу в бюджетному процесі в об’єд- наних територіальних громадах спрямоване на: забезпечення прозорості й здійснення оцінювання діяльності учасників бюджетного процесу щодо досягнення поставлених цілей і виконання завдань, підвищення рівня кон- тролю за результатами виконання бюджетних програм і проведення аналі- зу причин неефективного їх виконання; упорядкування організації діяль- ності шляхом чіткого розмежування відповідальності за реалізацію кожної бюджетної програми між усіма учасниками бюджетного процесу; підвищен- ня якості розроблення бюджетної політики, ефективності розподілу і вико- ристання бюджетних коштів.