ДОСВІД ЄВРОПЕЙСЬКИХ КРАЇН ЩОДО ВЗАЄМОДІЇ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА І ВЛАДИ В УМОВАХ ПОЛІТИЧНОЇ КРИЗИ - Лященко, Оксана (Публічне урядування, 2017)
Проаналізовано досвід європейських країн щодо взаємодії гро- мадянського суспільства і влади в умовах політичної кризи. Розглянуто та узагальнено особливості процесу взаємодії в сучасних умовах між громадян- ським суспільством і владою у європейських країнах. Акцентовано увагу на можливостях національних “круглих” столів як одного з інструментів виходу з політичної кризи, результати яких були зафіксовані у відповідних норма- тивно-правових актах. Узагальнено основні принципи і фактори, на яких бу- дується взаємодія громадянського суспільства і влади, та звернено увагу на роль громадянського суспільства як партнера влади.