СВІТОВИЙ ДОСВІД ФОРМУВАННЯ ВЗАЄМОВІДНОСИН ДЕРЖАВИ ТА СУСПІЛЬСТВА У СФЕРІ ВОЛОНТЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: ІСТОРИЧНИЙ КОНТЕКСТ - Голуб, В’ячеслав (Публічне урядування, 2015)
Здійснено ретроспективний аналіз перебігу формування взає- мовідносин держави та суспільства у сфері волонтерської діяльності у сві- ті впродовж різних періодів історії. Розглянуто основні події, що характе- ризують етапи становлення таких взаємин у Великій Британії, Німеччині, Польщі, США та Франції, як найбільш показових прикладів місця та ролі волонтерської діяльності в системі взаємовідносин держави та суспільства. Розкрито причини цього процесу, а також передумови сучасного стану взає- мовідносин держави та суспільства у сфері волонтерської діяльності у світі.