СУТНІСТЬ ТА ЗНАЧЕННЯ МЕХАНІЗМІВ ПРОФЕСІЙНОГО САМОРЕГУЛЮВАННЯ В РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ У БУДІВНИЦТВІ - Непомнящий , Олександр (Публічне урядування, 2015)
Досліджено теоретичні та методологічні підходи щодо визна- чення ролі механізмів професійного саморегулювання в розвитку системи технічного забезпечення у будівництві. Визначено, що відмінною особли- вістю сучасних систем технічного регулювання економічно розвинених держав є широке застосування механізмів саморегулювання. З’ясовано не- впинність процесу зростання соціальної комплексності сучасного суспіль- ства, що істотно впливає на систему державного управління. Обґрунтовано назрілу необхідність посилення інституційної спроможності саморегулюю- чих організацій та створення законодавчого підґрунтя для запровадження європейської моделі організаційної структури системи технічного забезпе- чення.