АНАЛІЗ ПОНЯТТЯ ПРАВА НА ЗАХИСТ У СУЧАСНІЙ НАУЦІ ЦИВІЬНОГО ПРАВА - Солонина, В. ф. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Примусовість захисту суб’єктивних цивільних прав та інтересів, що охороняються законом, тісний зв’язок механізму такого захисту із процедурно-процесуальними нормами права дає можливість говорити про інститут захисту суб’єктивних цивільних прав як про комплексне юридичне утворення на рівні інституту права.