Динаміка концепції забезпечення зобов’язань у вітчизняному цивільному праві - Токар, Б. М. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Цивільно-правові забезпечувальні засоби являють собою різновид правових забезпечувальних заходів і встановлюються актом цивільного законодавства або пра-вочинністю як гарантії здійснення прав уповноваженою особою. Зобов’язання забезпечуються правовими засобами різної галузевої природи.