СТРАТЕГІЇ ПІДВИЩЕННЯ КОЕФІЦІЄНТА КОНВЕРСІЇ ЧЕРЕЗ ВІДПОВІДНІСТЬ ПОЛІТИЦІ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ - ВОЛИНЕЦЬ, Віталій (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
У статті основна увага зосереджена на розгляді стратегії підвищення коефіцієнта конверсії підприємств через дотримання політики конфіденційності, оскільки цей аспект є важливим у сучасному бізнес-середовищі. В умовах зростання обсягу даних та інтенсивного використання цифрових технологій, питання захисту особистої інформації є ключовим фактором для переважної кількості споживачів. Відповідність політиці конфіденційності не лише підвищує рівень довіри клієнтів, але й може істотно вплинути на рішення щодо подальшої купівлі онлайн. Стаття визначає які фактори формують сприйняття споживачами політики конфіденційності та як вони впливають на їхню готовність здійснювати покупки. Показано, що прозорість у використанні персональних даних, а також наявність чіткої та зрозумілої політики конфіденційності значно підвищує рівень довіри до бренду. Споживачі, яка відчувають захищеність власних даних, значно активніше здійснюють покупки в Інтернеті, не боячись, що їхніми персональними даним заволодіють треті особи. Зосередженість рітейлерів на правильному веденні сайтів продаж має на меті привернути більшу увагу споживачів. Висока конверсія є основним показником успішності інтернет-магазину, оскільки відображає відсоток відвідувачів, які здійснили покупку. Щоб досягти цього, рітейлери впроваджують інтуїтивно зрозумілі навігаційні рішення та оптимізують дизайн сайтів. Важливим аспектом є забезпечення швидкого завантаження сторінок, оскільки споживачі можуть швидко втрачати інтерес до сайту, якщо він працює повільно. Крім того, рітейлери активно використовують якісні фотографії та детальні описи товарів, щоб зменшити невизначеність споживачів і максимізувати їхню впевненість у покупці. Включення відгуків та рейтингів продуктів також може значно підвищити рівень довіри до бренду і заохотити нових покупців до здійснення покупок. Тригери довіри, такі як гарантія повернення товару та наявність сертифікатів безпеки, також відіграють важливу роль у підвищенні конверсії. Рітейлери повинні постійно аналізувати дані про конверсії, щоб виявляти слабкі місця у бізнес-процесах і коригувати свої стратегії. Використовуючи сучасні аналітичні інструменти, вони можуть визначати, які кампанії й тактики маркетингу надають найбільший ефект. Загалом, зосередженість на високому рівні конверсії допомагає рітейлерам досягти стабільного зростання та зміцнення позицій на ринку.