ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ОСНОВИ ОПТИМІЗАЦІЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ПІДСИСТЕМИ ЗАГАЛЬНОДЕРЖАВНОЇ СИСТЕМИ БОРОТЬБИ З ТЕРОРИЗМОМ - КОЗЕНКО, Олександр (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
У статті досліджено правові норми структури територіальної підсистеми загальнодержавної системи боротьби з тероризмом в Україні. Актуальність обраної тематики тісно пов’язана з реаліями гібридної війни російської федерації на території України та потребу проведення антитерористичних операцій в регіонах України. Адже потужна діяльність «держави-терориста» на усій території нашої держави вимагає від наукової спільноти вироблення пропозицій щодо протидії тероризму на основі сучасних реалій. Це стосується, насамперед діяльності територіальної та функціональної підсистеми єдиної державної системи загальнодержавної системи боротьби з тероризмом, від яких залежить як життя та безпека громадян, так й цілісність та суверенітет країни. Проте, ефективність загальнодержавної системи боротьби з тероризмом значною мірою залежить від чітко побудованої системи та структури органу, який забезпечує антитерористичну безпеку України. Тому, саме такі підходи потребують дослідження для вироблення єдиної моделі реагування та протидію тероризму. Нормативно-правові акти, що регламентують діяльність територіальної підсистеми загальнодержавної системи боротьби з тероризмом, вимагають удосконалення із урахуванням потенційних загроз та приведення у відповідність до сучасник викликів та загроз. У цій науковій статті, проведено дослідження нормативно-правових актів, які регламентують функціонування згаданої територіальної підсистеми, акцентовано увагу на певних недоліках та запропоновано шляхи щодо їх вирішення, а саме: розглянути можливість внесення змін до законодавства.