ЯВИЩЕ ПАРОНІМІЇ В СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ТЕРМІНОЛОГІЇ ЮРИСПРУДЕНЦІЇ - Оскирко, О. П. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2019)
Проаналізовано одне з лексико-семантичних явищ української мови — термінології юриспруденції. Ви- значено основні шляхи походження явища паронімії, виявлено різні види паронімів; проаналізовано способи розрізнення дефініцій — паронімів у терміносистемі юриспруденції. З’ясовано, що явище паронімії мало досліджене, а отже, актуальне в сучасній лінгвістиці. Доведено, що в лінгвістичній літературі відсутнє все- бічне висвітлення сутності паронімів. Вчені по-різ- ному розуміють тлумачення дефініцій та бачення можливостей такої групи лексики як пароніми. Вста- новлено, що термінології юриспруденції властиве яви- ще паронімії з тими самими ознаками, які наявні в лексичній системі сучасної української мови.