АРХЕТИПОВІ ЗАСАДИ ОБҐРУНТУВАННЯ ФЕНОМЕНУ “ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ” В КОНТРЕКСТІ ТРАНСФОРМАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ, ПРИТАМАННИХ ДЕРЖАВНОМУ УРАВЛІННЮ - Шинькович, А. В. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2019)
Радикальні трансформації держав і суспільств у сучасних умовах спричинили помітні трансформа- ції моделей державного управління. В теоретичному й практично-прикладному плані актуально постала проблема уточнення сутності особливостей фено- мену “публічне управління”, який до сьогодні не має достатнього обґрунтування, особливо “порівняно” з поняттям “державне управління”. Хоча більшість теорій державного управління пояснюють таке управління, як максимально демократичне, децен- тралізоване, за широкої участі громадськості, пу- блічне управління часто пояснюють як надто специ- фічний феномен.