ПРАВОТВОРЧІСТЬ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ: ПОНЯТТЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ - Лепех, Ю. С. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2018)
Схарактеризовано правотворчість Верховної Ради України, подано визначення правотворчості за- конодавчого органу, виділено основні її особливості. Схарактеризовано правову природу актів Верховної Ради України та подано їх детальну характеристи- ку. Зазначено, що правотворчість законодавчого ор- гану полягає у прийнятті законів, постанов, рішень, інших актів. Названо приклади прийнятих Верховною Радою України правових актів, що є безпосередньою правотворчістю законодавчого органу. Запропонова- но стадії правотворчого процесу під час прийняття законів. Підтримано наукову пропозицію щодо необ- хідності професії законопроектувальник. Подано ви- значення та названо особливості правотворчості Вер- ховної Ради України.