УЧАСНИКИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ В УКРАЇНІ ТА ЇХНІ ПОВНОВАЖЕННЯ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ - Міхєєв, М. В. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2017)
В Україні проводиться системна реформа виконавчої служби, яка охоплює упорядкування діяльності держав- них виконавців та створення системи приватних вико- навців. Законодавець встановив межі діяльності приват- них виконавців у питаннях виконання суспільно важливих рішень, які мають виконуватися в примусовому порядку, виключивши права виконувати рішення, пов’язані з сі- мейними, побутовими питаннями тощо, які стосуються державної власності. За встановленими Законом вимога- ми, приватні виконавці, перед тим як стати до роботи, мають скласти іспити, пройти стажування та навчан- ня. Вони мають об’єднатися у відповідну спілку приват- них виконавців, за прикладом адвокатів, що уможливить контролювання їхньої діяльності. За більш поглибленого аналізу нового законодавства можна помітити певні його недоліки, але в цілому варто сподіватися на те, що практична реалізація його новел призведе до позитивних зрушень.