ДЕРЖАВА ЯК ОДИН ІЗ СУБ’ЄКТІВ СОЦІАЛЬНОГО ПАРТНЕРСТВА - ЗЕЛЕНЕНЬКИЙ, М. М. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Проаналізовано сутність соціального партнерства як дієвої системи регулювання соціально-трудових відносин, яка постала внаслідок еволюції суспільства індустріально розвинених держав та в результаті якої непримиримі класові протистояння трансформуються у протиріччя та конфлікти значно нижчого рівня, що вирішуються профспілковими організаціями і об’єднаннями роботодавців за умови контролю держави як суб’єкта соціального партнерства