Конституційні функції прокуратури України - Сінозацька, Ю. М. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Теоретично всі передбачені Основним Законом функції прокуратури України можна поділити на постійні конституційні (ст. 121 Конституції України) і тимча- сово конституційні (п. 9 Перехідних положень Конституції) і на такі, що в Конс- титуції не зазначені (координація діяльності, ст. 10 Закону України “Про прокура- туру”). Викладені проблемні питання потребують вирішення під час опрацювання нової редакції Закону України “Про прокуратуру” і обов’язкового узгодження з чин- ним законодавством. Це дасть змогу скоригувати діяльність прокуратури відповід- но до потреб суспільства.