РОЛЬ ТА ЗНАЧЕННЯ ІНСТИТУТУ МОРАТОРІЮ В БАНКРУТСТВІ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ ТА ЙОГО ПОШИРЕННЯ ПРИ ВИКОНАННІ ПОДАТКОВИХ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ, ШТРАФНИХ САНКЦІЙ, А ТАКОЖ НАРАХУВАНЬ НА ЦІ ПОДАТКОВІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ - Івашура, М. А . (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Нечітке трактування правових норм інституту мораторію та практики їх застосування в частині відновлення платоспроможності боржника свідчить про дискримінацію, залежно від форм власності, в правах поточних кредиторів, що є порушенням конституційних гарантій, а також про неоднозначність судової практики, і як наслідок — відсутність еталонів застосування законодавства про банкрутство залежно від виду юрисдикції