Проблема соціального призначення держави: істориКО-правовий аспект - Яковлева, В. В. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Узагальнюючи історичний шлях розвитку соціально спрямованої держави, можна констатувати, що потяг до соціальної справедливості супроводжував розвиток суспільства за всіх часів. У сучасних умовах соціальна держава стає органом подолання соціальних суперечностей, врахування і координації інтересів різних груп населення, забезпечення гідних умов життя.