Современный международно-правовой статус Каспийского моря Наукові - оглы Абдуллаев, Самир Айдын (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2024)
Перспективність Каспію як нафтовидобувного регіону і його унікальне географічне положення роблять його стержнем регіональних геополітичних протиріч, значення яких сягає далеко за межі прикаспійських держав. Однак відсутність загальних домовленостей про його правовий статус стримує інвестиції у розробку мінеральних багатств Каспію і створення ефективної транспортної інфраструктури.