ПРИНЦИП НАРОДНОГО СУВЕРЕНІТЕТУ: ІСТОРИКО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ - Скрипнюк, О. О. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2015)
Теоретичною основою для розгляду принципу народного суверенітету як необхідної складової нормального розвитку суспільства і держави ви- знана концепція Ж.-Ж. Руссо, що поєднує принцип народного суверенітету разом з теорією природного права, а також з ідеєю суспільного договору.