ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОБ‘ЄДНАНЬ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКІВ: ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД - Утвенко, В. В. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Юридичні науки, 2015)
Встановлено, що процес створення об’єднань співвласників багато- квартирних будинків в зарубіжних країнах регулюється низкою норма- тивно-правових актів як загальнодержавного, так і місцевого рівнів, при цьому законодавство регулює усі аспекти діяльності цих об’єднань, а в де- яких країнах Центральної Європи (зокрема Польщі) створення об’єднань є фактично обов’язковим. Було з’ясовано, що законодавство багатьох за- рубіжних країн передбачає надання широких повноважень об’єднанням у встановленні правил використання спільного майна, особливо земельної ділянки, яка є спільною власністю ОСББ.