ПРОБЛЕМА ЯДЕРНОЇ БЕЗПЕКИ НА КОРЕЙСЬКОМУ ПІВОСТРОВІ У ЗОВНІШНІЙ ПОЛІТИЦІ США - Лебеденко, С. Б. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Результати дослідження дають можливість стверджувати, що адміністрація Б. Обами використала майже всі важелі впливу на Пхеньян, зокрема, економічні санкції і санкції проти тих країн і осіб, хто допомагаєПхеньяну в ядерних дослідженнях. Проте Північна Корея налаштована досить рішуче і не збирається йти на постуки, продовжуючи погрожувати США та їх союзникам ядерним ударом. Навіть якщо з роками санкції проти КНДР лише посилювалися, вони не були достатньо дієвими через те, що Китай активно співпрацює з цією державою в економічній сфері, ігноруючи міжнародні санкції для того, щоб послабити роль США на міжнародній арені.