ГЕОПОЛІТИЧНІ ФАКТОРИ МІЖНАРОДНОЇ МІГРАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ НА ПОЧАТКУ XXI СТОРІЧЧЯ - Ляшенко, Є. О. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Міграція населення є важливою проблемою у внутрішній та зовнішній політиці великої кількості розвинених країн та країн, що розвиваються. У структурі цього питання слід розглядати як фактори, що впливають на міжнародну міграцію – глобалізація, соціально-економічні, політичні, так і групи населення, які найбільш схильні до міжнародної міграції, шляхи впливу на ці групи, їх спрямованість. Узгоджене міжнародне врегулювання міграції державами має сприяти налагодженню та стабілізації світових взаємовідносин.