ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ КАДРОВОЇ ПОЛІТИКИ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ: СОЦІАЛЬНО-ГУМАНІТАРНИЙ АСПЕКТ - ТЕРЕЩЕНКО, Н. М. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Діяльність держави, спрямована на розвиток кадрової політики, на формування національного кадрового потенціалу, тією чи іншою мірою впливає на: реформування ринку праці, політику доходів населення; зайнятість населення; соціальну безпеку та соціальний захист населення; охорону праці та безпечну життєдіяльність; демографічний розвиток; соціокультурне середовище; систему життєзабезпечення населення тощо в умовах глобальної нестабільності, слабкої економіки, наявності соціальнополітичного конфлікту і, як наслідок, зростання соціальної напруги є вкрай важливою.