ІМПЕРСЬКА ГЕОПОЛІТИКА: СУЧАСНІ ПОСТКЛАСИЧНІ ТЕНДЕНЦІЇ - Гольцов, А. Г. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
У зовнішній геополітиці сучасних імперій використовуються традиційні й новітні (більш “м’які”) посткласичні засоби. Усі складові імперської геопо- літики застосовуються в комплексі, у результаті формуються переважно мережеві структури імперського впливу. Імперські геополітичні системи взаємодіють між собою насамперед у сфері міжнародної безпеки.