КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ КОНСОЛІДАЦІЇ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ ТА ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТ ВА ЧЕРЕЗ ЄВРОПЕЙСЬКУ СПАДЩИНУ РУСІ-УКРАЇНИ - Піляєв, І. С. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Протягом усього періоду незалежності Україна страждає від синдрому “розколотої нації”. Спираючись на історичні факти, обґрунтовано, що саме культурно-цивілізаційна спадщина, етнокультурна ідентичність та європейські цінності Київської, Галицько-Волинської і Литовської Русі є справжнім фундаментом для консолідації українського народу, здатним об’єднати понад 95 % громадян нашої держави й на демократичних заса- дах перетворити Україну на одну з найзгуртованіших унітарних наційдержав Європи.