ПРОЯВИ ЕТНОКРАТІЇ В СУЧАСНОМУ ДЕРЖАВОТВОРЧОМУ ПРОЦЕСІ УКРАЇНИ - Бойко, С. С. (Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Політичні науки та публічне управління, 2024)
Розглядається розвиток етнополітичних процесів в Україні протягом років її незалежності. Аналіз цих процесів виявив нові тенденції і явища, складність, динамізм і суперечливість багатьох нових офіційних схем розвитку етнонаціонального життя: процеси національного відродження етнічних меншин не обмежуються лише питаннями відродження національної культури, а все більше набувають політичного характеру; незавершеність багатьох складних питань, пов’язаних з поверненням кримськотатарського народу, пасивність, непослідовність загальноукраїнських державних структур призвели до намагань кримськотатарських політичних сил утворити в Криму паралельну структуру влади в особі Меджлісу кримськотатарського народу; негативно позначається на ситуації у міжетнічній сфері недостатнє опрацювання ряду принципово важливих правових аспектів державної національної політики.